Terapi

Jeg tilbyder psykoterapi både til personer med henvisning fra egen læge eller personer uden henvisning. Jeg bruger kognitiv adfærdsterapi, som min primære terapeutiske metode. Jeg tilbyder psykoterapi til f.eks. depression, angst, lavt selvværd, livskriser, sorg m.m.



Depression

Depression kan være en reaktion på svære begivenheder her og nu i dit liv.

Begivenheder, du ikke føler du kan håndtere eller som er udenfor din kontrol f.eks. hvis du bliver opsagt på dit arbejde, en stresspåvirkning, problemer i dit parforhold eller hvis du er blevet forladt af din partner, dødsfald i familien eller måske bliver ramt af sygdom.

Nogle gange er der dog ikke en speciel udløser. Arvelighed kan nemlig også spille en rolle. Hvis depressioner ‘løber’ i slægten, har du måske en arvelig tilbøjelighed for depression og er derfor mere sårbar for at få en depression selv.

Uanset hvad så er det vigtigt, at du husker, at du er langt fra alene – ifølge Psykiatrifonden udvikler knap hver femte af os faktisk symptomer på depression på t tidspunkt i livet.

Heldigvis får langt de fleste det godt igen med den rigtige behandling.


Angst

Selvom angstsymptomer kan føles virkelig voldsomme, så er de ikke farlige. Det er fysisk reaktion, som er designet til at få dig til at trække dig fra en given situation. Du kan træne din evne til at tåle angst. 

For at gøre det starter vi først med at identificere det mønster i dine angst-oplevelser, som er med til at forværre angsten. Efter det arbejder vi med at udfordre din tankegang, så du kan konfrontere din angst med alternative tanker. Tanker, der er mere realistiske, og i højere grad støtter og opmuntrer og som medvirker til, at du kan se mere nuanceret på dig selv, andre og situationen som helhed. 

Samtidig skal du eksponere dig selv gradvist for det angstprovokerende. Så du lærer at håndtere din angst og lærer at det, du er angst for, ikke er farligt.


Lavt selvværd

Hvad er lavt selvværd?

Dit selvværd handler om din oplevelse af dit eget værd som menneske. Ens selvværd bliver udviklet i løbet af din opvækst og er måske præget af en række oplevelser fra din opvækst. Lavt selvværd er ikke en diagnose, men kan alligevel godt skabe flere problemer for dig henad vejen, hvis du grundlæggende har svært ved at sætte pris på dig selv, som du er, og at du har lige stor værdi som alle andre.

Et lavt selvværd og perfektionisme hænger nogle gange tæt sammen.

Perfektionisme er kendetegnet ved, at du har trang til at gøre tingene perfekt, har høje standarder og stiller meget høje krav til dig selv og dine præstationer. Dette behøver som sådan ikke være et problem, men for nogle bunder perfektionismen i at de ikke synes at de kan tillade sig at lave fejl og få kritik, fordi de binder deres præstationer og selvværd sammen. Perfektionismen kan således blive et kæmpestort pres, der gør det svært at leve under.

Vederlagsfri behandling for unge 18 - 24 år med depression eller angst


Vederlagsfri behandling betyder, at behandlingen er gratis for klienten og i stedet dækkes udgiften af det offentlige. I Danmark tilbydes vederlagsfri behandling til unge mellem 18-24 år og man kan henvises til vederlagsfri behandling ved disse årsager:

  1. Personer med let til moderat depression, der er fyldt 18 år.
  2. Personer, der lider af let til moderat angst, herunder let til moderat OCD, der er fyldt 18 år.

Desværre er der kun afsat begrænsede midler til denne ordning med vederlagsfri behandling for unge, hvilket betyder at jeg er begrænset i hvor mange unge jeg må behandle om året på denne ordning. Man kan derfor opleve længere ventetid til at komme i behandling, hvis man er henvist til vederlagsfri behandling.


unsplash